Posebno je djelotvoran kod izlučivanja žuči i problema s jetrom i bubrezima, a dobar je izbor i za osobe s povišenim holesterolom. Smatra se i prirodnim lijekom za mokraćne puteve.
Kako napraviti med od bundave sami?
Izrežite vrhove zrele bundeve te izvaditi sjemenke i vlakna. U rupu koju ste izdubili sipajte med ili smeđi šećer, pa poklopite odrezanim vrhom bundeve. Ostavite da stoji deset dana na hladnom mjestu. U tom razdoblju, šećer u bundevi će se otopiti.
Najbolje bi bilo da med čuvate u frižideru u čistoj staklenoj tegli s poklopcem najduže mjesec dana. Da bi ga sačuvali duže, možete ga prokuhati do zgušćivanja, ali u tom slučaju se izgubi dio korisnih sastojaka.
Možete jesti kao poslasticu, dvije do tri žlice dnevno ili zasladite čaj njim.
Izvor:zenskikutak
Nema komentara:
Objavi komentar